Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Αναγκαιότητα Ασθενοφόρου στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
2834
Ημερομ.Κατάθεσης
2.2.16
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργείο Υγείας
Κύριε Υπουργέ,
Το συνεχές αίτημα του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου (αρ.πρωτ. 14029/ 17.11.2015) για παροχή ασθενοφόρου καθ΄όλη την διάρκεια του χρόνου, φανερώνει την επιτακτική ανάγκη για κάλυψη της περιοχής του συγκεκριμένου Δήμου με ασθενοφόρο. Έχετε επανειλημμένα ενημερωθεί, πως διατίθεται χώρος ( 30 τ.μ.) στάθμευσης-μεταφοράς ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο χώρο του Κέντρου Υγείας Ραφήνας. Μάλιστα, είχε επισημανθεί ότι ο χώρος προστατεύεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.
Η διαρκής αυτή αδιαφορία στα αιτήματα του Δήμου, συγκρούεται τόσο με τις διακηρύξεις του Υπουργείου Υγείας για αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , όσο και με τις ανάγκες των περίπου 21.000 κατοίκων του δήμου, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται την θερινή περίοδο λόγω του λιμανιού, ενώ παράλληλα εξυπηρετεί περιστατικά της Εύβοιας και των κοντινών νησιών.Ερωτάστε:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την κάλυψη ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας της Ραφήνας ως βασικής μονάδας πρωτοβάθμιας Υγείας της Ανατολικής Αττικής;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου