Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Έντονο θέμα ασφάλειας στο Δήμο Ραφήνας μετά από την απόσυρση της Ομάδας ΔΙΑΣ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
627
Ημερομ.Κατάθεσης
9.03.15





ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης




Κύριε Υπουργέ,

Μετά από επιστολή του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, κ. Πιστικίδη, αλλά και από δημοσιεύσεις στον ηλεκτρονικό τοπικό τύπο πληροφορήθηκα την απόσυρση της Ομάδας ΔΙΑΣ από την Ραφήνα και το Πικέρμι.  Η δυσαρέσκεια φορέων και συμπολιτών του Δήμου είναι έντονη καθώς ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ξαφνικά μένει «ανοχύρωτος» σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή και δέχεται ένα τεράστιο πλήγμα καθώς όλα αυτά τα χρόνια οι μονάδες ΔΙΑΣ πρόσδιδαν επιχειρησιακή ικανότητα αλλά και αποτρεπτική δύναμη στα μέσα αστυνόμευσης του Δήμου.
Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε κε Υπουργέ η απομάκρυνσης της ομάδας ΔΙΑΣ από τον Δήμο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έγινε γνωστό μέσω δημοσιευμάτων, γεμίζει ανασφάλεια τους κατοίκους της περιοχής. Οι παρανομούντες γνωρίζουν ότι από εδώ και στο εξής  για να επιτηρηθεί η περιοχή θα πρέπει η μηχανοκίνητη δύναμη κρούσης της αστυνομίας να διατρέξει χιλιόμετρα πολυσύχναστων δρόμων, όπως τη Λεωφόρο Μαραθώνος. Επίσης ο πληθυσμός της περιοχής λόγω των επισκεπτών - παραθεριστών αλλά και των ταξιδιωτών του λιμένος Ραφήνας  πολλαπλασιάζεται τους θερινούς μήνες και είναι πολύ πιθανό η εν λόγω απόφαση του Υπουργείου να «πληρωθεί» με έντονη αύξηση της παραβατικότητας.
Πίστη όλων μας είναι ότι η αστυνομία πρέπει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Δυστυχώς αυτό δεν θα εφαρμόζεται πλέον αποτελεσματικά στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου αφού η απουσία της Ομάδας ΔΙΑΣ απομειώνει την ταχύτητα άμεσης αντίδρασης των αστυνομικών δυνάμεων και δημιουργεί  έντονο αίσθημα ανασφάλειας.


Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να μην μείνει ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου εκτός της « επιχειρησιακής ομπρέλας » της Ομάδας ΔΙΑΣ και να εδραιωθεί ξανά το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου