Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ήρθε η ώρα για την Ενωμένη Δημοκρατική Παράταξη



(Άρθρο του Β. Οικονόμου  για το Έθνος  02-06-2014)



Το μήνυμα των ευρωεκλογών ήταν ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις, παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν διάφοροι για πιο «βολικές» ερμηνείες.

Ο ελληνικός λαός δείχνει ότι πρέπει να προχωρήσουμε ως χώρα και ως κοινωνία σε συνθέσεις και συνεργασίες, σε προοδευτικές και κοινωνικά δίκαιες πολιτικές. Το αγωνιώδες αίτημα του ελληνικού λαού μπορούν να το ικανοποιήσουν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτές θα παραμερίσουν τις επιμέρους διαφορές προσώπων και σχηματισμών και θα μετεξελιχθούν σε μια πλατιά Δημοκρατική Παράταξη που θα καταθέσει μια ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση. Δεν έχει νόημα η περιχαράκωση και ο απομονωτισμός τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει και πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται στο κοινωνικό περιθώριο.

Είναι χρέος μας να παραμερίσουμε τις προσωπικές πικρίες, να συμφωνήσουμε στα μείζονα και να συμβάλουμε στη μετάβαση με κοινωνικά δίκαιες πολιτικές που θα διασφαλίζουν ταυτόχρονα και την δημοσιονομική σταθερότητα. Μπορούμε όλοι μαζί να καταθέσουμε μια ρεαλιστική πρόταση που θα σέβεται όλους τους εταίρους της Κεντροαριστεράς και θα προσφέρει λύσεις στον ελληνικό λαό. Υπάρχουν ακόμα περιθώρια να διαμορφώσουμε την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Στο δημόσιο και ευρύ διάλογο που έπρεπε ήδη να έχει δρομολογηθεί οφείλουν να συμμετέχουν η ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, το Ποτάμι, οι διάφορες οργανωμένες πολιτικές ομάδες της Κεντροαριστεράς και βέβαια και οι προσωπικότητες που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο και παραμένουν κομματικά ανέστιες. Η συγκρότηση μιας μεγάλης συμμαχίας χωρίς την διάλυση των συλλογικοτήτων, μέσα από μια μεγάλη συμπαράταξη όλων των Κεντροαριστερών δυνάμεων θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό εν’ όψει των ερχόμενων εθνικών εκλογών. Λύση δεν είναι ούτε η εφαρμοζόμενη σήμερα πολιτική ούτε οι ανεδαφικές λαϊκίστικες κραυγές της Αριστεράς. Κάνω έκκληση να βάλουν όλοι την κοινωνία και τις ανάγκες του ελληνικού λαού και της χώρας μπροστά από τις προσωπικές τους προτιμήσεις και επιδιώξεις. Χάθηκε ήδη πολύτιμος χρόνος και ο ελληνικός λαός έστειλε τις προειδοποιήσεις του. Η ελπίδα και το μέλλον του ελληνικού λαού βρίσκονται στην ενότητα της Κεντροαριστεράς, η οποία είναι η μόνη πραγματικά δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου