Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΘ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (07-09-2010)

Ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, με έντονη παρέμβασή του στην αρμόδια επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στις 07-09-2010, ζήτησε να υπάρξει τροποίηση για τους ΕΜΘ στο νόμο για τα ζητήματα της Υπηρεσιακής Εξέλιξης και Ιεραρχίας των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και να υιοθετηθεί η ρύθμιση που αφορούσε τις Εθελόντριες του Ν 705/1977 και να πάψει να ισχύει η ιδιάζουσα αντιμετώπιση του κράτους για τους ΕΜΘ. Ο Βασίλης Οικονόμου, στην τοποθέτησή του, υποστήριξε ότι στερείται οιασδήποτε λογικής η άρνηση της πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων να εντάξει τους ΕΜΘ σε καθεστώς βαθμολογικής εξέλιξης όμοιο με αυτό των Εθελοντριών του Ν. 705/1977, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν (2004) προέβη σε σχετική ρύθμιση για ένα μέρος των ΕΜΘ, δηλαδή για τις Εθελόντριες του Ν. 705/1977, χωρίς να αντιδράσει κανένας. Η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων οφείλει να αποκαταστήσει την ισονομία και τους κοινούς κανόνες αντιμετώπισης των στελεχών και να μην επιτρέψει την διαιώνιση των διακρίσεων που πλήττουν το φρόνημα και την διάθεση προσφοράς των ΕΜΘ.

Η θετική στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στα συνταξιοδοτικά θέματα και στην μονιμοποίηση των ΕΜΘ απαιτεί την αποδοχή και της ιεραρχικής εξέλιξης αυτών των στελεχών, τουλάχιστον στο βαθμό του Ταγματάρχη (γεγονός που δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, αφού ήδη λαμβάνουν τα αντίστοιχα χρήματα).

Η αρχική άρνηση του υπουργού Άμυνας να αποδεχτεί το αίτημα του Βουλευτή, ανάγκασε τον Βουλευτή να ψηφίσει ΠΑΡΩΝ στην επί της αρχής ψηφοφορία του Νομοσχεδίου, ελπίζοντας να κάνει δεκτές τις προτάσεις του στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου