Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Περιμένουμε να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας για το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης


Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 2414/02-10-12) που κατατέθηκε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μας ενημέρωσε ότι στόχος της σημερινής διοίκησης της 1ης ΥΠΕ, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων για νέες προσλήψεις είναι να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας σε όλα τα επίπεδα. Συγκεκριμένα μας απάντησε ότι το πρόβλημα που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης ευθύνης του ΓΝΑ « Σισμανόγλειο» θα επιλυθεί προσωρινά με την πρόσληψη επικουρικών ιατρών που έχουν ήδη ζητηθεί για την κάλυψη των αναγκών, και στον κατάλληλο χρόνο όπου θα υπάρχει και βελτίωση των δημοσιονομικών συνθηκών της χώρας θα προσληφθεί και μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων. Εξετάζεται επίσης και η δυνατότητα παραχώρησης ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Υγείας της 1ης ΥΠΕ και επιχειρείται η  καλύτερη δυνατή αξιοποίηση υποδομών και πόρων των δομών ΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ, με στόχο τη δημιουργία ενιαίου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Περιφέρεια Αττικής και την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις ανάγκες του πληθυσμού.
Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι έστω και με μεγάλη καθυστέρηση και μετά την παρέμβασή μας στη Βουλή, φαίνεται να δρομολογείται λύση σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης. Πρόκειται για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στην Ανατολική Αττική από το 2004 και αντί να επιλύονται όλα αυτά τα χρόνια, μεγεθύνονται.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος από κοντά και αν δεν γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις του Υπουργού μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα επανέλθει προκειμένου να μπορέσει το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης να λειτουργεί σε 24ώρη βάση καθημερινά όπως προβλέπεται.



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου