Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου με την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)


Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, των μελών του Τομέα Άμυνας Δημήτρη Ναυπλιώτη και Απόστολου Μπόκα και της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.), η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Ευθύμιο Γκιτέρσο και τον Εμμανουήλ Σαρτζετάκη.
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΑΝΕΑΕΔ κατέθεσαν υπόμνημα με τα ζητήματα που τους απασχολούν και τις προτάσεις τους. Τα ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούν:
1. Τα Μετοχικά Ταμεία
2. Το ζήτημα της «απαγόρευσης» εργασίας των αποστράτων
3. Τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων ειδικά για όσους είναι κάτω των 55 ετών
4. Την κατάσταση των στρατιωτικών νοσοκομείων
5. Την εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων
6. Την αναμόρφωση και εκδημοκρατισμό του νομικού πλαισίου που διέπει τις Ενώσεις Αποστράτων μορφής ΝΠΔΔ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, τόνισε ότι το ζήτημα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού είναι μεγάλο σκάνδαλο και η Δημοκρατική Αριστερά θα το αναδείξει σε όλες του τις πτυχές στην Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα.
Τα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι αρκετά σύνθετο ζήτημα για το οποίο η Δημοκρατική Αριστερά θα καταθέσει τις προτάσεις της συνεκτιμώντας και τις θέσεις της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. Η εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων και το ΑΚΑΓΕ είναι ανοικτό ζήτημα που δεν έχει ρυθμιστεί από την κυβέρνηση και υπάρχουν πολλά ερωτήματα ενώ για το πλαίσιο λειτουργίας των Ενώσεων Αποστράτων που λειτουργούν ως ΝΠΔΔ όντως πρέπει να υπάρξει αναμόρφωση και εκδημοκρατισμός του νομικού πλαισίου που τις διέπει αφού σήμερα το καθεστώς λειτουργίας τους εδράζεται σε νόμους της χούντας που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.    
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου