Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ!


Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 290/20-07-12) που κατατέθηκε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την Αξιοποίηση του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο για στέγαση και λειτουργία των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Δένδιας, μας απάντησε μεταξύ άλλων ότι «με σκοπό την αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, μετά την πραγματοποίηση κατασκευαστικών παρεμβάσεων από την Ελληνική Αστυνομία, στις ανωτέρω εγκαταστάσεις πρόκειται να στεγαστεί η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Επιπλέον σε κτίριο που θα ανεγερθεί στον ίδιο χώρο, θα στεγαστεί και η Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας…προγραμματίζεται εντός του επόμενου μήνα η δημιουργία σκοπευτηρίου για την κάλυψη των αναγκών της ΕΚΑΜ καθώς και η επισκευή – ανακαίνιση γραφειακών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες της προαναφερόμενης Υπηρεσίας. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο δημιουργίας Λέσχης εστίασης εντός του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου, αυτό δεν εξετάζεται καθώς οι ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες Λέσχες εστίασης εντός του Λεκανοπεδίου καλύπτουν τις ανάγκες του προσωπικού».
Είναι προφανές ότι παρά τις θετικές σκέψεις του Υπουργού για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου γενικά δεν φαίνεται να βιάζεται κανείς άλλος κρατικός παράγοντας, να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο Ολυμπιακό Ακίνητο, αφού από το 2008 έχει αποφασιστεί η παραχώρηση της χρήσης του στην ΕΛΑΣ για 30 χρόνια, οδεύουμε προς το τέλος του 2012 και ακόμα δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα εγκατασταθούν εκεί οι υπηρεσίες που προβλέπεται, απελευθερώνοντας χώρους και ενδεχομένως απαλλάσσοντας το ελληνικό κράτος από ενοίκια που πληρώνει για τη στέγαση υπηρεσιών. Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει γονατίσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, διαπιστώνουμε όμως ότι υπάρχουν ακόμα κρατικές υπηρεσίες που λειτουργούν στους δικούς τους απελπιστικά αργούς ρυθμούς υλοποίησης των αποφάσεων. Κατά τη γνώμη μας ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης οφείλει να απαιτήσει την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών ώστε να αξιοποιηθεί επιτέλους στο σύνολό του το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος και θα επανέλθει ζητώντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών που απαιτούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου