Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

(18-05-2010) O Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου μιλώντας στον "ΑΘΗΝΑ 9.84" και στους δημοσιογράφους Ηλία Κανέλλη και Στέφανο Κασιμάτη, μεταξύ άλλων, είπε:

«Άκουσα έκπληκτος τον κ. Σαχινίδη να λέει, ότι ήταν από τις 5 Οκτωβρίου η απόφαση για το Δ.Ν.Τ. Δεν το ήξερα αυτό. Αν ήταν από 5 Οκτωβρίου, γιατί πήγαμε 5 Μαΐου; Ένα δεύτερο ερώτημα είναι ότι δύο ημέρες μετά την απόφαση της ελληνικής Βουλής για το μνημόνιο, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα πακέτο 750 δισ. ευρώ του ευρωπαϊκού μηχανισμού για όλη την Ευρώπη. Εμείς θα πάρουμε ένα ευρώ από εκεί;».

Και πρόσθεσε: «Κατανοώ και δέχομαι πλήρως το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τη χώρα. Νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες το δέχονται ότι υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα, είμαστε ενόψει της χρεοκοπίας. Την ένστασή μου την έχω θέσει, σε σχέση με τη δοσολογία των μέτρων. Πιστεύω ότι, υπέρμετρα, η μεσαία τάξη επιβαρύνεται το βάρος του ξεπεράσματος αυτής της κρίσης. Θα έπρεπε να υπάρχει άλλη δοσολογία. Δεν αμφισβητώ την ανάγκη ύπαρξης μέτρων».

Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι θα έπρεπε οκτώ μήνες τώρα να ξεκινήσει ένας τιτάνιος αγώνας περιορισμού της σπατάλης του δημοσίου τομέα, στο κυνήγι της φοροδιαφυγής - βλέπω τώρα με ενδιαφέρον κάποια πράγματα που γίνονται. Όταν χάνεις μια ημέρα και είσαι προ της καταστροφής, θεωρώ ότι δεν έχεις περιθώριο και πολυτέλεια να χάσεις μια ώρα. Διάβασα στην εφημερίδα "Νέα" χτες, ότι από τις 10 χιλιάδες επιτελικές θέσεις, έχει θέσει η κυβέρνηση χίλιους καινούργιους - προφανώς της εμπιστοσύνης της. Και αναρωτιέμαι, όταν είσαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δεν πρέπει να έχεις κινητοποιήσει τους πάντες και τα πάντα από το ίδιο λεπτό, όχι την ίδια ώρα;».

Δημοσιογράφος: Είναι σαφές από αυτά που λέτε ότι ασκείτε κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, δεν είστε ικανοποιημένος με τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Βρίσκετε, δηλαδή, ότι ένα μέρος της ευθύνης ανήκει στην κυβέρνηση και στους χειρισμούς της...

Β. Οικονόμου: «Ναι, φυσικά και βλέπω κάποια προβλήματα».

Δημοσιογράφος: Θα προσπαθήσετε να επιστρέψετε στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα του ΠΑΣΟΚ ή βλέπετε τον εαυτό σας κάπου αλλού, μόνο σας ή με κάποιους άλλους; Γράφεται σε αρκετές εφημερίδες ότι οι διαγραφέντες δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ...

Β. Οικονόμου: «Αυτό είναι ένα θέμα που θα το δείξει η ζωή. Πέρα από αυτό, μπορώ να ζήσω και χωρίς να είμαι βουλευτής. Δεν μου δημιουργεί καθόλου άγχος αυτό το θέμα».

Δημοσιογράφος: Σκέφτεστε πολιτικό μέλλον με κάποιες άλλες κοινωνικές ομάδες;

Β. Οικονόμου: «Είμαι από τα δεκαέξι μου χρόνια στο ΠΑΣΟΚ. Μου φαίνεται δύσκολο να πω ότι ξαφνικά δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν ψήφισα με τον κ. Καρατζαφέρη και την κ. Μπακογιάννη κάποια μέτρα. Άμα ο πρόεδρος του κινήματος και πρωθυπουργός πει ότι δεν μπορώ να είμαι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τι να κάνουμε; Θα πάμε και σπίτι μας... ».

* Για την παραίτηση της Άντζελα Γκερέκου:

«Νομίζω ότι ήταν μια φυσιολογική και τουλάχιστον λογική κίνηση. Σε μια κατάσταση που ζητάς από τον κόσμο θυσίες ή ζητάς διαφάνεια ή μια καθαρή σχέση, νομίζω ορθώς απεδέχθη ο πρωθυπουργός την παραίτηση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου