Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Πιο σοβαρά φαίνεται ότι θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του Ολυμπιακού Χωριού στον Δήμο Αχαρνών

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ.5888/10.2.2010) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής , Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με τα προβλήματα και τις ελλείψεις του Ολυμπιακού Χωριού στον Δήμο Αχαρνών, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ.Μαγκριώτης μας απάντησε ότι βούληση της Κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με πλήρη και απόλυτη διαφάνεια προς όφελος των πολιτών του Δήμου Αχαρνών. Ο Αρμόδιος Υφυπουργός μας ενημέρωσε επίσης ότι το Υπουργείο σε συνεργασία με την νέα διοίκηση του Ο.Ε.Κ και της θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία «Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε.» που έχει ιδρύσει ο Ο.Ε.Κ, θα επανεξετάσει όλες τις αποφάσεις αλλά και τις προτάσεις της απελθούσης διοίκησης και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την συντήρηση και την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων αλλά και όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού.
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Λοβέρδος μας παρέπεμψε σε σχετικό έγγραφο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας του (ΟΕΚ). Ο Ο.Ε.Κ και η Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε όσον αφορά τα καταστήματα που παραμένουν αδιάθετα με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται η τοπική κοινωνία μας ενημέρωσε ότι η μη λειτουργία των καταστημάτων του Ολυμπιακού Χωριού δεν οφείλεται στο υψηλό αντίτιμο που ζητείται από την υπεύθυνη για την λειτουργία και την διαχείριση θυγατρική εταιρεία του Ο.Ε.Κ «Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε» αλλά σε διάφορα προβλήματα που προέκυψαν από εξωγενείς παράγοντες. Όσον αφορά την παραχώρηση κάποιου από τα κενά καταστήματα , προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος για λειτουργία Κ.Α.Π.Η, ο Ο.Ε.Κ. και η Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε μας ενημέρωσαν ότι το μεγαλύτερο από τα καταστήματα που παραμένουν ελεύθερα δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει περισσότερα από 30 άτομα και δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν το σύνολο των αναγκών των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, συνεπώς θα έπρεπε να διατεθούν περισσότερα του ενός από τα ελεύθερα καταστήματα τα οποία βρίσκονται σε σημαντική απόσταση μεταξύ τους και συνεπώς προέχει να αξιολογηθούν οι προτεραιότητες εξυπηρετήσεων των κατοίκων και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Επίσης όσον αφορά τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν σε κοινόχρηστες εγκαταστάσεις και κλοπές υλικών απ’ αυτές, η «Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε.» προέβη σε κατάθεση μηνύσεων και σε αποκατάσταση των ζημιών του κολυμβητηρίου. Όσον αφορά την εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων μας ενημέρωσαν ότι είχαν προκηρύξει διαγωνισμό για την εκμίσθωση του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όμιλο η εταιρεία η οποία καταστατικό σκοπό θα είχε την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά εξαιτίας άλλων παραγόντων ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος. Μας ενημέρωσαν επίσης ότι έχει προωθηθεί από την «Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε.» Σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων στον Δήμο Αχαρνών, έχουν καταγραφεί σχετικές παρατηρήσεις από πλευράς του Δήμου, παραμένει όμως προς επίλυση το μείζον θέμα της κατά προτεραιότητα εξυπηρέτησης των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού (Δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων κτλ)
Επειδή δεν λάβαμε ουσιαστική απάντηση στην ερώτηση μας από τον Ο.Ε.Κ και η διοίκηση της «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 2004» αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι αντιμετωπίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στο Ολυμπιακό Χωριό με μια ατελείωτη γραφειοκρατία αντί να συνεργάζεται με τους κατοίκους για την εξεύρεση λύσεων, ο Βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Οικονόμου, θα αναμένει τις πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης και θα επανέλθει θέτοντας το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι προκειμένου να συνεισφέρει και με τις δικές του δυνάμεις στην δεδηλωμένη πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών, στην αρμοδιότητα του οποίου εντάσσεται πλέον ο ΟΕΚ, να επανεξεταστούν όλες οι αποφάσεις και όλες οι προτάσεις προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αλλά και για την συντήρηση και αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Είναι βέβαιο ότι η νέα κυβέρνηση αντιμετωπίζει τελείως διαφορετικά το ζήτημα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, τις αντιμετωπίζει ως δημόσια περιουσία που πρέπει να αξιοποιηθεί και όχι να απαξιωθεί και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου αυτές να αξιοποιηθούν προς όφελος του πολίτη.
Δείτε εδώ την σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στην Βουλή ο Βασίλης Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου