Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΑΛΓΗΤΟΣ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

(Ομιλία του Ειδικού Εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασιλείου Οικονόμου, για τον Προϋπολογισμό του 2016)




          Ο προϋπολογισμός που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πρωτίστως ένας κοινωνικά ανάλγητος προϋπολογισμός. Δίνει προτεραιότητα στην αύξηση φόρων και εισφορών, πλήττοντας την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση, ενώ την ίδια στιγμή αντί να αντιμετωπίσει τη σπατάλη στο Δημόσιο επιλέγει να πετσοκόψει συντάξεις και επιδόματα. Ένα μείγμα πολιτικής που θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε νέα ύφεση, παρά τις προβλέψεις της κυβέρνησης, και σε μείωση της απασχόλησης.
          Πιο συγκεκριμένα, στον κρίσιμο τομέα του κοινωνικού κράτους, οι συνολικές επιβαρύνσεις για το λαό είναι ύψους σχεδόν 2 δις ευρώ σε μια μόνο χρονιά, πέντε φορές περισσότερες από το 2015, προστιθέμενα στα 425 εκατομμύρια που έλαβε το 2015  η κυβέρνηση της “πρώτης φορά αριστεράς”.
          Αυτές οι παρεμβάσεις είναι συντριπτικές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αλλά και τους δικαιούχους διαφόρων επιδομάτων αφού υπάρχει τεράστιο ψαλίδισμα στο Ασφαλιστικό Σύστημα 1,85 δις ευρώ μόνο μέσα στο 2016!
Μεταξύ άλλων  προβλέπεται:
  1. Η επιβάρυνση των συνταξιούχων με 710 εκατομμυρίων ευρώ λόγω της αύξησησ των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ από 4% σε 6% στις κύριες συντάξεις και θεσμοθέτηση εισφοράς 6% στις επικουρικές συντάξεις, σε συνέχεια της ήδη επιβάρυνσης των συνταξιούχων κατά 355 εκατομμύρια για το 2015. 
  2. Επιπλέον μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων κατά 493,5 εκατομμύρια από την αναπροσαρμογή των συντάξεων που ετοιμάζει ο Κατρούγκαλος, με περικοπές ακόμα και στις συντάξεις κάτω των 1000 ευρώ.
  3. Η επιβάρυνση των αγροτών με 102 εκατομμυρίων από την αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων αγροτών υπέρ ΟΓΑ.
  4. Κόψιμο 223 εκατομμυρίων από το ΕΚΑΣ λόγω της μείωσης των δικαιούχων μέσω της αναπροσαρμογής των εισοδηματικών κριτηρίων.
  5. Το κόψιμο 188 εκατομμυρίων από τις συντάξεις του Δημοσίου λόγω θέσπισης αντικινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση και ασφαλιστική μεταρρύθμιση των συντάξεων.
  6. Κατακρεούργηση των εφάπαξ μεγέθους 87 εκατομμυρίων από την εφαρμογή συντελεστή προσαρμογής και άλλων 78 εκατομμυρίων από την επίδραση της μείωσης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στα εφάπαξ. Συνολικά τα εφάπαξ θα χάσουν 165 εκατομμύρια μέσα σε μία χρονιά.
  7. Κόψιμο 16 εκατομμυρίων ευρώ από την κατάργηση απόδοσης της κατώτατης σύνταξης στους κάτω των 67 ετών ασφαλισμένους.
  8. Ψαλίδι 29 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της θεσμοθέτησης αντικινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ;
          Την ίδια στιγμή βλέπουμε το δραστικό περιορισμό της δαπάνης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης σε μόλις 100 εκατομμύρια, έναντι των 200 εκατομμυρίων που υποσχέθηκαν για κάθε έτος και ψήφισαν πέρυσι. Και βέβαια υπενθυμίζουμε την αντίδραση των σημερινών κυβερνώντων στην απόδοση κοινωνικού μερίσματος 455 εκατομμυρίων από την κυβέρνηση Σαμαρά το 2014!! Το κερασάκι στη τούρτα  των περικοπών είναι τα 105 εκατομμύρια από τη μείωση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, μέσω της αναπροσαρμογής των εισοδηματικών κριτηρίων για την απόκτησή του.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ –ΕΟΠΥΥ)
          Στον τομέα των ληξιπρόθεσμων οφειλών ακυρώθηκε όλη η προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, με τη δραστική μείωση του φαινομένου αυτού από την προηγούμενη κυβέρνηση που παρέλαβε ληξιπρόθεσμα χρέη 8,7 δις το 2012 και παρέδωσε το ύψος της οφειλής στα 3,8 δις το τέλος του 2014, ΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΧΕΔΟΝ 60%.
      Στον προϋπολογισμό του 2016 υπάρχει η ρητή ομολογία της στάσης πληρωμών που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015, που εκτόξευσε τις οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα μέσα σε μία χρονιά από τα 3,8 δις σε σχεδόν 6 δις ευρώ, μια αύξηση σχεδόν 55% από πέρυσι. Μια πρακτική που πλήττει ευθέως τη ρευστότητα του ιδιωτικού τομέα και συμβάλλει στην ύφεση, τα λουκέτα στην αγορά και στην ανεργία χιλιάδων εργαζομένων.
      Πέραν όμως της ασφυξίας που επιβάλλεται στην αγορά, τεράστιες είναι οι επιπτώσεις στην παροχή κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες λόγω αυτών των οφειλών. Δεδομένου ότι από τα 6 δις ληξιπρόθεσμων οφειλών τα 4 δις αφορούν οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων, του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων προς ασφαλισμένους, προμηθευτές, φαρμακευτικές εταιρείες, κλινικές, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και άλλους επαγγελματίες του υγειονομικού κλάδου, είναι σαφείς οι επιπτώσεις στην πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
          Εντύπωση προκαλεί η παραδοχή ότι παρότι υιοθετούνται αυτές οι κοινωνικά ανάλγητες παρεμβάσεις στις ασφαλιστικές και κοινωνικές δαπάνες συνολικά, την ίδια στιγμή ο προϋπολογισμός υπολογίζει σε υπερτετραπλασιασμό των ελλειμμάτων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης συνεχίζοντας τον κατήφορο του 2015 (482 εκατομμύρια το 2014, 1,302 δις το 2015 και 2121 δις το 2016).
       Γίνεται αντιληπτό ότι η πολιτική διαρκών περικοπών συντάξεων και επιδομάτων δεν μπορεί να αντιστρέψει την αρνητική τάση των οικονομικών των ταμείων και το μόνο αντίδοτο για την αποφυγή της κατάρρευσης των ταμείων είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη με αύξηση της απασχόλησης και συνεπακόλουθη αύξηση των εισροών του συστήματος από εισφορές.
          Με τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το ενδεχόμενο να επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτό του να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Δεκεμβρίου, όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε «σπάσιμο» του κουμπαρά άνω των 2 εκατομμυρίων μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων του ΕΤΕΑ, με ρευστοποίηση είναι πολύ πιθανό.


ΑΝΕΡΓΙΑ
          Όσον αφορά την απασχόληση, ο προϋπολογισμός προβλέπει μείωση της συνολικής απασχόλησης κατά 0,4% με την ανεργία στάσιμη στο 25,4%, μια φιλόδοξη πρόβλεψη που δυστυχώς θα διαψευστεί για άλλη μια φορά και θα επηρεάσει προς το χειρότερο όλες τις προβλέψεις για τις εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και για τις δαπάνες για επιδόματα ανεργίας. Έχουμε να κάνουμε για άλλη μια χαμένη χρονιά για τους ανέργους και ιδίως για τους μακροχρόνια και τους νέους, ο αριθμός των οποίων αρχίζει στην ουσία εκ νέου να διογκώνεται μετά από 3 χρόνια σταθερής μείωσης του αριθμού των  ανέργων. Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης Τσίπρα στο κορυφαίο αυτό ζήτημα δεν δίνει ούτε μια απάντηση.

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ
          Στον τομέα της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Προστασίας, υπάρχει αναφορά σε σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις θετικές κοινωνικές επιπτώσεις από την σταδιακή εισαγωγή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και την παροχή καθολικής υγειονομικής περίθαλψης.
       Και όμως πέραν της περικοπής των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης και της μείωσης κατά 50% της δαπάνης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, απουσιάζει πλήρως κάθε πρόβλεψη για παρεμβάσεις στον τομέα της πρόνοιας και της κοινωνικής προστασίας, είτε για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων είτε για τον εξορθολογισμό των προνοιακών επιδομάτων μέσω της εθνικής εφαρμογής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Εκτός και αν θεωρείται πολιτική παρέμβαση το εφιαλτικό σενάριο περικοπής (από πού άραγε; Με ποιο τρόπο;) 0,5% του ΑΕΠ από τα κοινωνικά επιδόματα, όπως αναφέρεται στη σελίδα 44 της εισηγητικής έκθεσης, για να εφαρμοστεί το ΕΕΕ!!!
          Από όλα τα παραπάνω, που βρίσκονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις διακηρύξεις του Αλέξη Τσίπρα όλα τα προηγούμενα χρόνια, συνάγεται το ισχυρό πλήγμα που δέχονται τα μεσαία και χαμηλά λαϊκά στρώματα καθώς και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.
      Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προγραμματίζει, συνεπής στην φοροληστρική της αντίληψη, αύξηση των εργοδοτικών εισφορών με ό,τι συνεπάγεται για την αύξηση της ανεργίας, της μαύρης εργασίας, της συνολικής μείωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, ιδίως δε των μικρομεσαίων που πλήττονται ήδη από την ύφεση που επέστρεψε στη χώρα μας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
          Επίσης, σημαντική παράπλευρη επίπτωση της συνολικής κατάρρευσης της αγοράς είναι η εκτόξευση του αριθμού των εταιρειών που απωλέσαν τη ρύθμιση οφειλών προς το ΚΕΑΟ και το ΙΚΑ, συνέπεια των κεφαλαιακών ελέγχων και της συνολικής ασφυξίας που έχει υποστεί η αγορά.
       Επίπτωση που θα αποτυπωθεί και στα οικονομικά στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων που είχαν λάβει μια σημαντική ανάσα τόσο από την καταβολή των μηνιαίων δόσεων εκ μέρους των οφειλετών όσο και από την καταβολή των τρεχόντων εισφορών, απόρροια της δέσμευσής τους για διατήρηση των ευνοϊκών διακανονισμών.
         
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Η Νέα Δημοκρατία είναι θετική δύναμη για την πατρίδα, γιατί τολμά και προτείνει και δεν ακολουθεί μια πολεμική και καταστροφική αντιπολίτευση όπως έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε λοιπόν τα εξής:
Α) Πρέπει να προσανατολιστούμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο κοινωνικού κράτους που θα στηρίζει και θα στηρίζετε από την οικονομική ανάπτυξη και την παραγωγή εισοδήματος. Θα είναι ένα Δίκαιο Κοινωνικό Κράτος που θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο και βιώσιμο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα υπηρετεί την ισορροπία ανάμεσα στην αναδιανομή και την ανταποδοτικότητα των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος και θα στηρίζεται στις αρχές της Εθνικής Σύνταξης, της Ανταποδοτικότητας και της Επικούρισης.
Κύρια χαρακτηριστικά αυτού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα είναι η διαφάνεια, η αξιοπιστία, η αξιολόγηση, η αποτελεσματικότητα και η απλότητα. Όπου αφενός θα αποδίδει τα χρήματα σε αυτούς που έχουν συμβάλλει πραγματικά αλλά και θα παρέχει μια Εθνική Σύνταξη σε όσους βρίσκονται στα ελάχιστα όρια συνταξιοδότησης.
Ταυτόχρονα οφείλουμε να ενδυναμώσουμε περαιτέρω τους μηχανισμούς που η ΝΔ θέσπισε και αφορούν τις διαδικασίες αντιμετώπισης της σπατάλης και της εμπέδωσης της διαφάνειας στην απόδοση συντάξεων, ( ΕΡΓΑΝΗ, ΕΣΤΙΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ, ΑΡΙΑΔΝΗ, ΗΛΙΟΣ, ΑΤΛΑΣ, ΠΕΡΣΕΑΣ) τον έλεγχο των επιδομάτων, την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, την ταχύτερη απόδοση των συντάξεων. Παράλληλα, πρέπει να  επιδιωχθεί η βελτίωση της εισπραξιμότητας των εισφορών μέσω και της μεγαλύτερης αξιοποίησης του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών  (ΚΕΑΟ), ενώ κρίσιμη συμβολή στην οικονομική βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος μπορεί να προέλθει από την καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών και προνοιακών φορέων, μέσω και της χρήσης σύγχρονων εργαλείων όπως οι Ανώνυμες Εταιρείες Ακίνητης Περιουσίας.
Β) Ταυτόχρονα το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης θα συνυπάρχει με ένα στέρεο Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας που θα συμπεριλαμβάνει την πολιτική του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ως κεντρικό μηχανισμό καταπολέμησης της φτώχειας με καθολική εφαρμογή στο σύνολο της χώρας, με στοχευμένη παρέμβαση σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, με τη σύνδεση των παροχών με το περιουσιολόγιο,  και την αντιμετώπιση των παλαιών χαριστικών και πελατειακών πρακτικών που γεννούσαν διαφθορά και ενίσχυαν την κοινωνική ανισότητα.
Παράλληλα θα παρέχει Ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή περίθαλψη στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ θα εμπεριέχει ολοκληρωμένες πολιτικές για την στήριξη της οικογένειας και των Ατόμων με Αναπηρία.
Γ) Τέλος, στα ζητήματα της ενίσχυσης της απασχόλησης, επιβάλλεται η ενεργοποίηση και αξιοποίηση των προγραμμάτων με τη χρήση κονδυλίων της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ χωρίς άλλη καθυστέρηση αφού  η ανεργία παραμένει στάσιμη σε υψηλά επίπεδα, πλήττοντας πρωτίστως το πολυτιμότερο τμήμα της κοινωνίας μας, τους νέους.
Ταυτόχρονα, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας (με έμφαση την ειδική φορολογική μεταχείριση των νέων) καθώς και η αξιοποίηση της κοινωνικής οικονομίας, που αποτελεί έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο με θετικές επιπτώσεις τόσο στην οικονομία και την απασχόληση όσο και στη στήριξη της κοινωνικής συνοχής, αποτελούν κεντρικούς πυλώνες της στρατηγικής μας για την αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας. Πιστεύουμε ότι αυτές οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης θα αποτελέσουν την ουσιαστική απάντηση στα τεράστια ποσοστά της ανεργίας των νέων, που ξεπερνούν το 50% και αυξάνονται με την πολιτική Τσίπρα, σε συνδυασμό με την κατάργηση του μισθολογικού διαχωρισμού μεταξύ των εργαζομένων διαφορετικών ηλικιών που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στην αύξηση της απασχόλησης των νέων.
Τέλος, στο κομμάτι της παθητικής πολιτικής αντιμετώπισης της ανεργίας, κρίσιμο ζήτημα είναι η ανάγκη χρηματοδότησης επιδομάτων ανεργίας για δεκάδες χιλιάδες νέους ανέργους μισθωτούς αλλά και επέκτασης των στους ελεύθερους επαγγελματίες που υπολογίζεται ότι θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες, ως αποτέλεσμα των ερασιτεχνισμών της κυβέρνησης που μας οδήγησαν σε νέο κύκλο λουκέτων και απολύσεων, ζήτημα που έχουμε στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας.
Συμπερασματικά, για εμάς είναι σαφές ότι το μοντέλο διαχείρισης ενός κοινωνικού κράτους που προσπαθεί να διατηρήσει προνόμια και παροχές επιβαρύνοντας διαρκώς τα ίδια υποζύγια, επιχειρήσεις, ασφαλισμένους και συνταξιούχους, δεν μπορεί να συνεχίσει.
Τουναντίον εμείς θέλουμε ένα Δίκαιο Κοινωνικό Κράτος με στοχευμένη παρέμβαση στους πραγματικά φτωχούς ή ανήμπορους της κοινωνίας μας, λειτουργώντας αλληλέγγυα με τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες ή σεβόμενοι το κάθε ευρώ που θα δαπανάται για την λειτουργία από το Κοινωνικό Κράτος.
Η διαφάνεια, η αξιοπιστία, η αξιολόγηση, η αποτελεσματικότητα και η απλότητα μια αληθινή κοινωνική πολιτική και όχι μια ψευδεπίγραφη, πελατειακή, αδιαφανή και  λαϊκίστικη πολιτική  εις βάρος των πραγματικά αδύναμων.



Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

"Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!!!"

Απάντηση του Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Β. Οικονόμου, στην Περιφέρεια Αττικής για τις σχολικές μεταφορές.
  

Με έκπληξη διάβασα την απάντηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής στην ανακοίνωση μου (4-11-2015) για την ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή (254/14-10-2015) και τις απαντήσεις που δόθηκαν για τις σχολικές μεταφορές στην Ανατολική Αττική.
    Η έκπληξη μου οφείλεται στην ανείκια προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης γιατί τόλμησα να θέσω το ζήτημα στα Υπουργεία που έχουν την πολιτική ευθύνη για την εκπαίδευση (Παιδείας) και τις σχολικές μεταφορές (Εσωτερικών). Του διαφεύγει βέβαια του αφελούς ότι είμαι σκληρό καρύδι για να υπολογίσω το " μεγάλο του πολιτικό μέγεθος" καθώς θα παρατηρούσε ίσως ότι το ίδιο ενοχλητικός για το συγκεκριμένο θέμα ήμουν και το 2011 και το 2012 και το 2014 αδιαφορώντας φυσικά για το ποιος ήταν στην κυβέρνηση ή στην διοίκηση της Περιφέρειας…
    Το πρόβλημα με τις σχολικές μεταφορές είναι χρόνιο και μείζον γιατί αφορά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας στην Ανατολική Αττική, αφορά την ασφάλεια των παιδιών μας και την οικονομική αντοχή των γονέων. Γι αυτό δεν χωράει κομματική υποταγή αλλά αποκλειστική προσήλωση στο συμφέρον των παιδιών και των γονέων.
Δυστυχώς το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στον Μαραθώνα (που με αφορμή το σχολείο στην Ανατολή, ξαναέθεσα το πρόβλημα της σχολικής μεταφοράς). Αφορά όλη την Ανατολική Αττική. Αυτό απαντούν οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Αν.  Αττικής με επιστολή τους στον κ. Αντιπεριφερειάρχη εξαιτίας της ερώτησης μου στη Βουλή. Παραδέχονται δηλαδή ότι τέλη Οκτωβρίου του 2015, επάλληλοι διαγωνισμοί της Περιφέρειας Αττικής βγήκαν άγονοι και με πολύ αργό ρυθμό καλύπτονται τα κενά στα δρομολόγια. Αναλυτικότερα για τον Μαραθώνα δε, από τα 39   δρομολόγια κάλυψε τα 2 (!!!) με τον διαγωνισμό στις 5/5/15,  μετά κάλυψε τα 23στις 6/8/15, κάλυψε άλλα 2 στις 4/9/15 και βρίσκονται σε εξέλιξη η κάλυψη και των υπολοίπων 11 κενών με διαγωνισμό στις 17/9/15. Αυτά απαντάνε οι υπηρεσίες του κ. Αντιπεριφερειάρχη με επίσημα έγγραφα μέχρι τις 22/10/15…
    Για την δε υπόλοιπη Αν. Αττική τα κενά για τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο έχουν την ανάλογη πορεία (ομολογούν 99 κενά μέχρι της 4/9/15).
Ο κομματικός ζηλωτής κ. Αντιπεριφερειάρχης, ενοχλήθηκε που έθεσα το θέμα στη Βουλή κατόπιν βέβαια έντονων παραπόνων που δέχτηκα από γονείς της Ανατολικής Αττικής που είναι αγανακτισμένοι για την δίμηνη αυτή ανεπάρκεια και αδυναμία της Περιφέρειας να φέρει σε πέρας τις αυτονόητες υποχρεώσεις της.
    Και αντί να αξιοποιήσει και την δική μου κοινοβουλευτική παρέμβαση ώστε να επιτύχει πιο γρήγορους ρυθμούς  αποκατάστασης του προβλήματος εξαπέλυσε αήθη προσωπική επίθεση σε μένα σχολιάζοντας την  πολιτική μου διαδρομή…
   Θα του πω για αρχή τα εξής : Οι δικές μου περιπλανήσεις είναι κτήμα μου και η δική μου προσωπική διαδρομή στηρίζεται στην αλήθεια, την προσωπική συνέπεια και την ακλόνητη πίστη στο δίκαιο έναντι οποιουδήποτε κομματικού ιερατείου και θέσφατου. Όταν ένιωθα ότι είχα δίκιο δεν υπολόγιζα τίποτα και γι αυτό το λόγο άλλωστε πέρασα "δια πυρός και σιδήρου" κατά την τελευταία μνημονιακή πενταετία (2010-2015).
    Θα του υπενθυμίσω όμως ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισα ουδέποτε έγλυψα εκεί που έφτυνα, ουδέποτε υπηρέτησα αντιμνημονιακές καριέρες για να γίνω μετά το πιο φανατικό μνημονιακό  τσιράκι, που μάλιστα εφαρμόζει με φανατισμό και απροκάλυπτη  θρασύτητα όσα όλα τα προηγούμενα χρόνια λοιδορούσε,  απλά και μόνο  για να απολαμβάνει την εύνοια των κομματικών απαράτ και να στρογγυλοκάθεται στις καρέκλες που  του προσφέρονται για τις "υπηρεσίες" του.
     Εγώ μίλησα πολιτικά και όπως πάντα με ευπρέπεια, δεν στοχοποίησα προσωπικά κανέναν. Αυτό μάλλον κάποιοι το θεώρησαν αδυναμία.
    Αφού θέλει αντιπαράθεση και σε προσωπικό επίπεδο θα την έχει ο συγκεκριμένος. Άλλωστε το ήθος μου και η διαδρομή μου είναι διαφανής και κρυστάλλινη. Βρίσκομαι συνέχεια στην πρώτη γραμμή του πυρός πάντοτε με την λαϊκή υποστήριξη που εκφράζεται με πανηγυρικό τρόπο στην Περιφέρεια Αττικής, εκλεγμένος έξι συναπτές φορές ως Λαϊκός Αντιπρόσωπος (Βουλευτής). Το βιογραφικό μου είναι πλήρως ενημερωμένο και δεν "ξεχνάει" τίποτα.
     Τώρα κ. Αντιπεριφερειάρχα Αν. Αττικής που εκπροσωπείται και την Περιφερειάρχη Αττικής κ Δούρου αφού ζηλέψατε την μετάλλαξη των γενιτσάρων, σας έχω μία συμβουλή : στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί…


Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

"Άνθρακες ο θησαυρός από την λίστα Λαγκάρντ για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!"

Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Β. Οικονόμου, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την Λίστα Λαγκάρντ, δήλωσε:

Με άδεια χέρια ήρθε ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ Αλεξιάδης στην συζήτηση για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ. Χωρίς το παραμικρό στοιχείο που να πιστοποιεί την πρόοδο στον έλεγχο της λίστας, ο κ Υπουργός ήρθε απλά για να εξιστορήσει το γνωστό στείρο και αδιέξοδο λόγο περί ευθυνών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ Αλεξιάδης θα αναγκαστεί να μιλήσει και για τις δικές του ευθύνες και δεν θα μπορεί να ξεφεύγει παραπέμποντας μας απλά σε διάφορα δελτία τύπου του Υπουργείου για τα έργα και τις ημέρες του, παραδεχόμενος απλά στη Βουλή ότι δεν πάνε καλά οι έλεγχοι για το 2015 .

Αυτό που εμείς έχουμε να του πούμε είναι ότι οι έλεγχοι δεν πάνε ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ και ότι δεν έχει  εισρεύσει τίποτα νέο στα ταμεία του κράτους, την στιγμή που ο κ Τσίπρας ομιλεί για ισοδύναμα για την εκπαίδευση και τις συντάξεις. Δυστυχώς το μόνο σίγουρο ισοδύναμο που θα μπορούσε να υπάρξει από την πάταξη της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των διαφόρων λιστών , η κυβέρνηση "της δεύτερης φοράς αριστεράς" το έχει βάλει στο συρτάρι και αραχνιάζει επί  11 μήνες , στέλνοντας τον προηγούμενο Υπουργό για τη Διαφθορά κ Νικολούδη στο σπίτι του και σχολιάζοντας ανέμελα και στενοχωρημένα, τα βάσανα των Ελλήνων…


Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

«Να τελειώσει το πινγκ πονγκ των ευθυνών της κας Δούρου με την Κυβέρνηση για τη μεταφορά των μαθητών»

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 254/14-10-2015) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου αναφορικά με το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών στην Ανατολική Αττική και ειδικότερα στο Δήμο Μαραθώνα Αττικής, ο Υπουργός Παιδείας κος Νικόλαος Φίλης δηλώνει αναρμόδιος (!!!) και πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στον Υφυπουργό  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κο Ιωάννη Μπαλάφα, ο οποίος με τη σειρά του μας ενημερώνει ότι αρμόδια για τη μεταφορά των μαθητών και την διεκπεραίωση των διαγωνιστικών διαδικασιών είναι η Περιφέρεια Αττικής, δίνοντας στην Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου τελικά τη μπάλα των ευθυνών και της αναποτελεσματικότητας.
Ωστόσο η Περιφέρεια Αττικής κρύβεται για ακόμα μια φορά πίσω από το δάχτυλό της καθώς δεν μπόρεσε να βρει μόνιμη λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει τους μαθητές και τους γονείς. Ο ηλεκτρονικός διεθνής ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός που διεξήχθη στις 5/5/2015 άφησε ακάλυπτα 217 δρομολόγια, μεταξύ αυτών και 37 δρομολόγια του Δήμου Μαραθώνα. Οι διαγωνιστικές διαδικασίες εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα καθώς εκκρεμεί ακόμη η κάλυψη 83 δρομολογίων, εκ των οποίων τα 11 αφορούν το Δήμο Μαραθώνα, αναγνωρίζοντας τελικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κο Πέτρο Φιλίππου, το πρόβλημα που φέραμε στη Βουλή. Μέχρι την κάλυψη των προαναφερθέντων δρομολογίων, η Περιφέρεια αποφάσισε την παράταση των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων, γεγονός που δεν προωθεί την άμεση εύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει προκληθεί, απλά παρατείνει την αγωνία και τον προβληματισμό των γονέων και των μαθητών της περιοχής.

Η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να βρουν άμεσα τη λύση του προβλήματος αυτού,  καθώς θα δώσει μια ανάσα στις οικογένειες των μαθητών, οι οποίες αυτή τη στιγμή επιβαρύνονται καθημερινά τα έξοδα μεταφοράς των παιδιών τους στο σχολείο και να μην κρύβονται πίσω από τις ευθύνες τους. Δυστυχώς η ανικανότητα της "Δεύτερης φοράς Αριστερά" κυβέρνησης είναι παρομοιώδης. Εμείς θα περιμένουμε τη λύση του προβλήματος, ενοχλώντας σταθερά τους «στοχαστές» και «περιηγητές» της κυβέρνησης.

Τι εισέπραξε από την "Λίστα Λαγκάρντ" η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
80
Ημερομ.Κατάθεσης
03.11.15











ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ



Προς: Υπουργό Οικονομικών
       
        


Κύριοι Υπουργοί,

Μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ για τα εντυπωσιακά επιτεύγματα πάταξης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με πρώτο παράδειγμα την είσπραξη προστίμων και αναλόγων εσόδων από τη λίστα Λαγκάρντ, νομίζω ότι ήρθε η ώρα του πρώτου σας απολογισμού!
Καθώς συμμετείχα στην προκαταρκτική- εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την διερεύνηση των ευθυνών της διαχειρίσεως της "Λίστας Λαγκάρντ" καταλαβαίνετε ότι το ενδιαφέρον το δικό μου αλλά και όλης της κοινής γνώμης είναι αυξημένο, για να μάθουμε τους καρπούς της διεύρυνσης της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, όταν μάλιστα ακούμε "αρμοδίως" για είσπραξη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και διαλεύκανση των περισσοτέρων περιπτώσεων της συγκεκριμένης λίστας.
Κατόπιν τούτου

Ερωτάστε:

1. Σε ποιο σημείο έχουν φτάσει οι έλεγχοι των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ;

2. Έχουν επιβληθεί πρόστιμα και σε ποιο ύψος για περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή ξεπλύματος μαύρου χρήματος;

3. Έχουν εισπραχθεί τα καταλογισθέντα πρόστιμα;




Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Θα σταματήσετε τις μπουλντόζες μέχρι την οριστικοποίηση των δασικών χαρτών;

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
809
Ημερομ.Κατάθεσης
03.11.15










ΕΡΩΤΗΣΗ



Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας


Κύριε Υπουργέ,
Έντονη κοινωνική αναταραχή σημειώνεται τις τελευταίες μέρες με αφορμή την επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτου κτίσματος στην Αρτέμιδα Αττικής στην περιοχή του Πράσινου Λόφου. Εκατοντάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν μαζί με τον κάτοχο του οικήματος για την προσπάθεια κατεδάφισης, ενώ υπήρξε σύλληψη του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας κ. Δ. Μάρκου κατά την προσπάθεια κατεδάφισης της συγκεκριμένης οικίας. Δυστυχώς για άλλη μια φορά βλέπουμε το ίδιο θλιβερό έργο να ξαναπαίζεται. Όταν κάποιοι είπαμε το αυτονόητο τον Δεκέμβριο του 2014 με την τροπολογία που καταθέσαμε στη Βουλή, δηλαδή να οριστικοποιηθούν πρώτα οι δασικοί χάρτες και μετά να εκτελεστούν οι αποφάσεις κατεδάφισης, έσπευσαν οργίλοι οι διάφοροι "προστάτες" αλλά δυστυχώς και "νταβατζήδες" του περιβάλλοντος να διαμαρτυρηθούν για το αυτονόητο που ζητούσαμε. Σήμερα κλαίνε οι υποκριτές για το σπίτι του φτωχού που κινδυνεύει να κατεδαφιστεί. Ωραίο το θέατρο τους αφού οι ίδιοι πιστεύουν ότι θα λάβουν τις ψήφους τους για τον κόπο τους ή ότι ο λαός θα νοιώσει ανακούφιση για το ενδιαφέρον των υποκριτών!! Σύμφωνα με την τροπολογία (Αριθμός Πρωτοκόλλου 2132/16.12.2014) που κατέθεσα τον περασμένο Δεκέμβριο, και η οποία χλευάσθηκε από πολλούς "οικολογούντες", τίθεται σαφές ότι κύριο μέλημά μας δεν ήταν να παρακάμψουμε το ρόλο της δικαιοσύνης στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο, αλλά να ανασταλεί η κατεδάφιση κατοικιών που θεωρείται ότι έχουν οικοδομηθεί σε δασικές εκτάσεις, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι δασικοί χάρτες για την Αττική που εκκρεμούν από το 1998.
Πρέπει να τονιστεί ότι η μη οριστικοποίηση των δασικών χαρτών έδωσε έναυσμα διαχρονικά σε διάφορους επιτήδειους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να βρεθούν σε ομηρία χιλιάδες συμπολίτες, που έψαχναν απεγνωσμένα την πρώτη ή εξοχική τους κατοικία τα τελευταία 40 χρόνια στην Αττική.
Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:
1. Πότε θα γίνει η οριστικοποίηση των δασικών χαρτών για την Αττική;

2.Μέχρι να γίνει η οριστικοποίηση των δασικών χαρτών προτίθεστε να αναστείλετε την κατεδάφιση των 3.500 περίπου οριστικών δικαστικών αποφάσεων για αυθαίρετες κατοικίες;
                                                                                                

«Επιτάχυνση νέας διαδικασίας θεώρησης Visa Schengen»


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
785
Ημερομ.Κατάθεσης
03.11.15 







ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών


Στο πλαίσιο της πλήρους εφαρμογής του νέου πληροφοριακού συστήματος θεωρήσεων Σένγκεν, από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει η εισαγωγή βιομετρικών στοιχείων θεωρήσεων (VIS) σε αιτούντες Visa Schengen από χώρες ιδιαίτερης σημασίας για τον Ελληνικό Τουρισμό όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Ουκρανία. Η διαδικασία απαιτεί κατά κανόνα τη φυσική παρουσία του αιτούντος στο κέντρο θεώρησης προκειμένου να ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφία ειδικών προδιαγραφών.
Σύμφωνα με στελέχη και φορείς της τουριστικής αγοράς όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ήδη από τις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του νέου συστήματος παρατηρείται μεγάλη μείωση των αιτημάτων χορήγησης θεωρήσεων, τάση η οποία εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες θα παγιωθεί. Ως αιτία του μειωμένου ενδιαφέροντος αναφέρεται η απροθυμία πολλών πολιτών τρίτων χωρών να υποβληθούν σε μια διαδικασία που συχνά συνεπάγεται τη μετακίνηση και τη διαμονή τους στους κατά τόπους υποδοχείς βιομετρικών στοιχείων αλλά και οι καθυστερήσεις στη χορήγηση της θεώρησης. Καθώς η καταχώρηση των βιομετρικών στοιχείων στο σύστημα VIS γίνεται μόνο στα Προξενεία από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλιστεί η βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις παραπάνω χώρες-τουριστικές αγορές, σε αυτό το πρώτο στάδιο υποβολής των βιομετρικών στοιχείων.
Η αδυναμία έγκαιρης ανταπόκρισης των κατά τόπους Προξενικών Αρχών στα αιτήματα χορήγησης θεώρησης έχει οδηγήσει πολλούς πολίτες τρίτων χωρών σε προορισμούς εκτός Συνθήκης Schengen και κατά συνέπεια σε σημαντικές απώλειες τουριστικών αφίξεων για το υπόλοιπο της τρέχουσας χρονιάς. Η δε ραγδαία αύξηση των αιτημάτων χορήγησης θεωρήσεων από τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους αναμένεται να πολλαπλασιάσει τον φόρτο εργασίας στα Προξενεία της χώρας, εγκυμονώντας τον κίνδυνο ακόμη μεγαλύτερων απωλειών σε έσοδα και αφίξεις για τον Ελληνικό Τουρισμό.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-          Ποια αναγκαία μέτρα προτίθεται να αναλάβει για την ταχύτερη δυνατή διεκπεραίωση των αιτήσεων χορήγησης θεωρήσεων από τις Προξενικές Αρχές, κατά προτεραιότητα δε στις χώρες εκείνες που αποτελούν σημαντικές αγορές για τον Ελληνικό Τουρισμό.



Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Βασίλειος Γιόγιακας Βουλευτής Θεσπρωτίας
Γεώργιος Κουμουτσάκος Βουλευτής Β’ Αθήνας
Χρήστος Μπουκώρος Βουλευτής Μαγνησίας
Κωνσταντίνος Σκρέκας Βουλευτής Τρικάλων
Κωνσταντίνος Βλάσης Βουλευτής Αρκαδίας
Αθανάσιος Δαβάκης Βουλευτής Λακωνίας
Σοφία Βούλτεψη Βουλευτής Β’ Αθήνας
Γεώργιος Γεωργαντάς Βουλευτής Κιλκίς
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλευτής Λάρισας
Γεώργιος Βαγιωνάς Βουλευτής Χαλκιδικής
Παναγιώτης (Νότης) Μηταράκης Βουλευτής Χίου
Ιωάννης Κεφαλογιάννης Βουλευτής Ρεθύμνου
Ευάγγελος Μπασιάκος Βουλευτής Βοιωτίας
Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου Βουλευτής Β’ Αθήνας
Γεράσιμος Γιακουμάτος Βουλευτής Β’ Αθήνας
Νίκη Κεραμέως Βουλευτής Επικρατείας
Νικόλαος Παναγιωτόπουλος Βουλευτής Καβάλας
Αθανάσιος Μπούρας Βουλευτής Αττικής
Βασίλειος Οικονόμου Βουλευτής Επικρατείας
Αικατερίνη Παπακώστα-Σιδηροπούλου Βουλευτής Β’ Αθήνας
Κωνσταντίνος Κουκοδήμος Βουλευτής Πιερίας
Χαράλαμπος Αθανασίου Βουλευτής Λέσβου

Μαρία Αντωνίου Βουλευτής Καστοριάς

Ασυμβίβαστο Προέδρου- Αντιπροέδου της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.»

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
778-39
Ημερομ.Κατάθεσης
03.11.15




ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΚΕ


Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου (Παρόν, Πρώτο Θέμα, New Money), τίθεται θέμα ασυμβίβαστου μελών του ΔΣ της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.» με την κατοχή θέσης ΔΕΠ στο ΕΜΠ, με βάση το άρθρο 24 του νόμου 4009/2011, η παραβίαση του οποίου συνεπάγεται την υποχρεωτική παραπομπή μέσω του Πρύτανη ή του υπουργείου Παιδείας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την ποινή της οριστικής παύσης καθηκόντων.

Κατόπιν όλων αυτών

Ερωτάστε:


1) Έχει τηρηθεί ό νόμος 4009/11 στις περιπτώσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε»»


Συμπληρωματικά ζητάμε την κατάθεση των εξής εγγράφων :


1. Τις αιτήσεις αναστολής καθηκόντων μελών του ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ, στο ΕΜΠ.
2. Τις αποφάσεις της Πρυτανείας του ΕΜΠ και την άδειά της για την ανάληψη της θέσης από μέλη του ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ.
3. Τις διαπιστωτικές πράξεις του υπουργού Παιδείας για την αναστολή καθηκόντων.
4. Τα εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής τόσο από την ΕΚΧΑ ΑΕ, όσο και από το ΕΜΠ για τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ .
5. Κάθε άλλο σχετικό έγγραφο για το θέμα από το ΕΜΠ (παραπομπή στο Πειθαρχικό συμβούλιο κλπ)
6. Τις αιτήσεις και τις αποφάσεις αναστολής της σύνταξής των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ, (σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις του ταμείου). οι οποίοι συμμετέχουν ως μέλη ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ
7. Τις Υπεύθυνες Δηλώσεις του ν.1256/1982, «περί πολυθεσίας», της τελευταίας πενταετίας για όσα μέλη του ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ, κατείχαν θέση (ή θέσεις) στον δημόσιο τομέα, καθώς και τις πάσης φύσεως αποδοχές τους.
8. Έγγραφα από τα οποία να προκύπτει για όσα μέλη του ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ κατείχαν θέση (ή θέσεις) στον δημόσιο τομέα, εφαρμόσθηκε ο ν. 2683/1999 και ιδιαίτερα οι σχετικές με τις αποσπάσεις διατάξεις, την τελευταία πενταετία.




Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Βασίλης Οικονόμου

Λευτέρης Αυγενάκης

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να κατασκευαστεί νέο 21ο Δημοτικό Σχολείο στις Αχαρνές.



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
754
Ημερομ.Κατάθεσης
02.11.15






        

                         

            ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
         Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας




Κύριοι Υπουργοί,

Κατόπιν της επισκέψεως μου στις άθλιες εγκαταστάσεις του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών όπου μόνο δημοτικό σχολείο ή νηπιαγωγείο δεν θυμίζουν τα
ημικατεστραμμένα κοντέινερ που φιλοξενούν περίπου 300 παιδιά, επιβάλλεται άμεσα η ένταξη του συγκεκριμένου σχολείου στο πρόγραμμα κατασκευής νέων σχολείων του ΟΣΚ.
Η αγανάκτηση των γονέων και της τοπικής κοινωνίας καθώς και η πρόταση της Δημοτικής Αρχής συνηγορούν στην άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού έτσι ώστε να "εξαλειφθεί" άμεσα από τον "σχολικό χάρτη" το σχολείο έκτρωμα και ντροπή για τα σύγχρονα εκπαιδευτικά δεδομένα.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:




1. Αν θα συμπεριλάβετε ειδικά το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών στο πρόγραμμα ανέγερσης νέων σχολείων του ΟΣΚ.