Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Δηλώσεις του ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής Β.Οικονόμου στο Ρ/Σ «ΑΝΤ 1» (23-12-2010)

Σε δηλώσεις του στο Ρ/Σ «ΑΝΤ 1» ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, υποστήριξε ότι οι αναθεωρήσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού τείνουν να γίνουν θεσμός αφού τις 3 αναθεωρήσεις του 2009, ακολούθησαν 3 αναθεωρήσεις το 2010 και όπως όλα δείχνουν και ο Προϋπολογισμός του 2011 δεν πρόκειται να εφαρμοστούν. Στις πλάτες του ελληνικού λαού θα φορτωθούν και νέα μέτρα το 2011 τα οποία θα εφαρμοστούν προκειμένου να καλυφθούν τα περίπου 14, 5 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι το ύψος των αποκλίσεων για το 2010! Αν προσθέσουμε σε αυτά και τις αποκλίσεις που θα προκύψουν μέσα στο 2011 καταλαβαίνουμε ότι οι λαϊκές και μεσαίες τάξεις, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα κληθούν και πάλι να καλύψουν μόνοι τους τις τρύπες. Αναφερόμενος τέλος στους συναδέλφους του Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι ο προβληματισμός είναι διάχυτος αλλά επί της ουσίας στοιχίζονται πίσω από τις ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, στηρίζουν την αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη πολιτική της και εμφανίζονται να βάζουν πάνω από όλα και όλους το κόμμα. Μπορεί όμως να προηγείται ένα κόμμα έναντι του λαού και της πατρίδας; Όταν θα αποκαλυφθεί ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και ότι τα μέτρα και οι πολιτικές που υιοθετούνται είναι αδιέξοδες τι θα επικαλεστούν οι Βουλευτές που σήμερα στηρίζουν την κυβέρνηση, ότι δεν ήξεραν, δεν είχαν ενημερωθεί ακολούθησαν απλώς συντεταγμένα την κομματική γραμμή; Νομιμοποιείται ένας Βουλευτής να λέει ότι δεν ήξερε και δεν ήταν ενήμερος; (23-12-2010)

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ 2013 ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ Β’ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ (Ομιλία του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής για τον Προϋπολογισμό του 2011, Βουλή, 22-12-2010)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Τοποθέτηση του ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου για τον Προϋπολογισμό στο ΚΑΝΑΛΙ 10 (21-12-2010)

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΑΝΑΛΙ 10» τόνισε ότι ο Προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2011 είναι ένα θεωρητικό κείμενο καθώς δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Είναι πλέον σαφές σε όλους τους Έλληνες ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν ασκεί πολιτική αλλά εκτελεί τις εντολές των δανειστών μας. Πρόκειται για ένα ευχολόγιο, δεν στηρίζεται από τα δεδομένα της οικονομίας μας και θα καταρρεύσει στην πράξη από την ανεξέλεγκτη ύφεση που παρατηρείται ήδη στην χώρα μας. Δυστυχώς πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που για το μόνο που μπορεί να μας εγγυηθεί είναι το ότι οι προβλέψεις του θα πέσουν έξω και η κυβέρνηση «θα αναγκαστεί» να εφαρμόσει και νέα μέτρα ενάντια στα εισοδήματα των λαϊκών και μεσαίων τάξεων, ενάντια στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενάντια στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Είναι πασιφανές ότι τα αντιλαϊκά μέτρα του 2010 ήταν απλώς το προοίμιο και σύντομα η κυβέρνηση και η τρόικα θα περάσουν και στο κυρίως θέμα μειώνοντας το κοινωνικό κράτος και τις παροχές προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Σε αυτά τα δεδομένα οφείλουμε όλοι μαζί να αντισταθούμε και οφείλουν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αντιδράσουν και να συνταχθούν με τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς που δεν πιστεύουν σε εκβιαστικά διλήμματα και αρνούνται να ακολουθήσουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Μνημονίου.

Συμμετοχή του Β.Οικονόμου στην πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς (20-12-2010)

O Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, παρευρέθηκε στην πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Γκλορια». Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» δήλωσε χαρακτηριστικά : « Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι συνθήκες είναι ώριμες για την συνεννόηση όλων των κεντροαριστερών δυνάμεων ενάντια σε μια πολιτική που πλήττει μονομερώς και άδικα τις λαϊκές και μεσαίες τάξεις της ελληνικής κοινωνίας. Υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστούν άλλες πολιτικές που θα σώσουν την χώρα από την οικονομική- κοινωνική και πολιτική χρεοκοπία στην οποία την οδηγεί το μνημόνιο». Τέλος τόνισε ότι στις αρχές του νέου χρόνου θα ανακοινωθεί και νέα πολιτική κίνηση όπου συμμετέχει ο ίδιος και ο Γιάννης Δημαράς.(20-12-2010)

Λειτουργία των Σχολών Λαϊκής Επιμόρφωσης που λειτουργούσαν στα πλαίσια των Νομαρχιακών Επιτροπών Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) (21-12-2010)

Ερώτηση στην Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Εξετάζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενδεχόμενο αύξησης του χρόνου θητείας; (21-12-2010)

Ερώτηση στην Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Καταργούνται τα αθλητικά σχολεία (21-12-2010)

Ερώτηση στην Βουλή προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού και Τουρισμού

Συμμετοχή του Β.Οικονόμου στην συνέντευξη τύπου με θέμα: « Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ παρά την εντολή για αναστολή των εργασιών »(20-12-2010)

O Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου συμμετείχε στην επείγουσα συνέντευξη τύπου με θέμα: « Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ παρά την εντολή για αναστολή των εργασιών » που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κερατέας κου Σταύρου Ιατρού και του νέου Δημάρχου Λαυρεωτικής κου Κώστα Λεβαντή. Ο Βουλευτής καταδίκασε την ωμή βία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλλει ξεπερασμένα και αποτυχημένα μοντέλα της περασμένης δεκαετίας για την διαχείριση των απορριμμάτων και την κάλεσε να αποσύρει τώρα τα ΜΑΤ από την Κερατέα. Τόνισε ότι η Κυβέρνηση οφείλει να αρχίσει ένα δημόσιο διάλογο προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Τέλος κάλεσε για μια ακόμη φορά τους Βουλευτές Αττικής του ΠΑΣΟΚ Ε. Χριστοφιλοπούλου, Π. Ασπραδάκη και Ντ Βρεττό, οι οποίοι μέχρι τις εκλογές του 2009 ήταν αντίθετοι στην δημιουργία των ΧΥΤΑ, να δηλώσουν την αντίθεσή τους εκ νέου, να καταγγείλουν αυτή την πολιτική και να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία των ΧΥΤΑ. (20-12-2010)

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ο Bασίλης Οικονόμου στο χριστουγεννιάτικο bazaar που διοργάνωσε ο σύλλογος γυναικών «Οι Καρυάτιδες» στο Μαρκόπουλο Ωρωπού (18-12-2010)

O Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, παρευρέθηκε στο χριστουγεννιάτικο bazaar που διοργάνωσε ο σύλλογος γυναικών «Οι Καρυάτιδες» στο Μαρκόπουλο Ωρωπού. Ο Βουλευτής συνεχάρη τους συντελεστές για την άριστη διοργάνωση και ευχήθηκε τέτοιες εκδηλώσεις που συμβάλουν στην διάδοση του πραγματικού πνεύματος των Χριστουγέννων να γίνουν θεσμός για την περιοχή. Κατά την διάρκεια της περιήγησής του στο χώρο της εκδήλωσης ο Βουλευτής συνομίλησε με τους κατοίκους και αντάλλαξε ευχές για τις γιορτές τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας να διατηρούμε τα Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα μας και να τα αναβιώνουμε κάθε χρόνο συμμετέχοντας σε τέτοιες πρωτοβουλίες ενώ παρατήρησε τα πολλά προβλήματα συντήρησης του Πνευματικού Κέντρου, υποσχόμενος ότι θα φέρει το θέμα στο Δ.Σ του Δήμου Ωρωπού.(18-12-2010)

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Χαιρετισμός του Β.Οικονόμου στο συνέδριο της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος (17-12-2010)

O Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, παρευρέθηκε στο συνέδριο της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Ο Βουλευτής στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε ότι ο νόμος για την Ιθαγένεια κινείται στην σωστή κατεύθυνση, είναι όμως πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμα προκειμένου να μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι στη χώρα μας τα δικαιώματα των μεταναστών προστατεύονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δυνατότητα που έχουν οι μετανάστες να ακολουθούν τις θρησκευτικές τους παραδόσεις καθώς στην Αττική δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος προσευχής για τους Μουσουλμάνους. Η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει όρους τέλεσης θρησκευτικών λειτουργιών, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα δημιουργηθούν «θρησκευτικά γκέτο» γύρω από τέτοιους χώρους λατρείας. Ο Βουλευτής τέλος δεσμεύτηκε ότι θα συμπαρασταθεί στα περισσότερα των αιτημάτων που θέτει στην πολιτεία η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος.(17-12-2010)

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Συνέντευξη του Β.Οικονόμου για τα επεισόδια στην Κερατέα στην εκπομπή του Μ.Τριανταφυλλόπουλου «Άγνωστος Μ» στο zougla radio (17-12-2010)

O ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Μ.Τριανταφυλλόπουλου «Άγνωστος Μ» στο zougla radio αναφερόμενος στα τραγικά επεισόδια που εξελίσσονται καθημερινά στην Κερατέα για την εγκατάσταση ΧΥΤΑ, καταδίκασε την ωμή βία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλλει ξεπερασμένα και αποτυχημένα μοντέλα της περασμένης δεκαετίας για την διαχείριση των απορριμμάτων. Ο Βουλευτής κάλεσε για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τα ΜΑΤ από την Κερατέα και να αρχίσει ένας δημόσιος λόγος για ένα νέο τρόπο ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Κάλεσε επίσης τους Βουλευτές Αττικής του ΠΑΣΟΚ Ε. Χριστοφιλοπούλου, Π. Ασπραδάκη και Ντ Βρεττό, οι οποίοι μέχρι τις εκλογές του 2009 ήταν αντίθετοι στην δημιουργία των ΧΥΤΑ, να δηλώσουν την αντίθεσή τους εκ νέου, να καταγγείλουν αυτή την πολιτική και να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία των ΧΥΤΑ. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει καθημερινά αγώνα μαζί τους όπως έκανε και στο παρελθόν για όλα τα θέματα που αφορούν την προστασία της περιοχής της Κερατέας και των δικαιωμάτων των κατοίκων της. (17-12-2010)

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ομιλία του Β.Οικονόμου σε ημερίδα που διοργάνωσε η Νομαρχία Δυτικής Αττικής για την αποχέτευση του Θριασίου Πεδίου στην Ελευσίνα


O Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, παρευρέθηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε η Νομαρχία Δυτικής Αττικής για την αποχέτευση του Θριασίου Πεδίου στην Ελευσίνα. Στην ομιλία του ο Βασίλης Οικονόμου, τόνισε ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες που εμφανίστηκαν για την υλοποίηση αυτού του έργου, τις μεγάλες καθυστερήσεις και τα διάφορα εμπόδια που παρουσιάστηκαν, επιτέλους το απαραίτητο αυτό έργο υποδομής ολοκληρώνεται. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας που θα βελτιώσει κατά πολύ την καθημερινότητα των κατοίκων του Θριασίου Πεδίου. Βέβαια για να αλλάξει προς το καλύτερο η ποιότητα της ζωής στην Δυτική Αττική πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά έργα ουσίας που θα συμβάλλουν στην απορρύπανση και στην προστασία του υδροφόρου ορίζοντα. Τέλος ευχήθηκε η φερόμενη δημοσιονομική εξυγίανση να μην δημιουργήσει άλλα προβλήματα στην ολοκλήρωση του έργου και να μην παραπεμφθούν στις καλένδες του μέλλοντος τα υπόλοιπα αναγκαία για την ζωή των κατοίκων έργα που η κυβέρνηση φαίνεται να τα έχει ξεχάσει παρά τις ρητές και δημόσιες δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού ότι η Πράσινη Ανάπτυξη θα ξεκινήσει από την Δυτική Αττική. (15-12-2010)

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (14-12-2010)

Με δήλωσή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, κατήγγειλε την διαδικασία του κατεπείγοντος που στερεί από τους Βουλευτές την δυνατότητα τοποθέτησης στην Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο, το οποίο ούτως ή άλλως καταψηφίζει.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ «ΔΗ.Σ.Ω.» ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η προσυνεδριακή διαδικασία της δημοτικής παράταξης «ΔΗ.Σ.Ω.» στις Αφίδνες την Δευτέρα 13-12-2010. Συμμετείχαν πάρα πολλά στελέχη της Παράταξης καθώς και φίλοι εκδηλώνοντας έτσι το ενδιαφέρον τους και την επιθυμία συμμετοχής τους στην πρωτόγνωρη πορεία που χαράσσει η παράταξή μας. Ο επικεφαλής της παράταξης, Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους της «ΔΗ.Σ.Ω.», τόνισε ότι η συμμετοχή τους σε αυτή την προσπάθεια αποδεικνύει ότι υπάρχει η θέληση όλων να δημιουργηθεί κάτι νέο στο Δήμο του Ωρωπού και να εργαστούμε όλοι μαζί για την διαμόρφωση του μέλλοντος μας. Η «ΔΗ.Σ.Ω.» τηρώντας τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις, προχωρά στην πραγματοποίηση Ιδρυτικού Συνεδρίου τον Μάρτιο του 2011, προκειμένου να υπάρξει μια δομή ικανή να εργαστεί για τον Δήμο και τους κατοίκους του. Μέσα από αυτή την διαδικασία θα δημιουργηθούν τα όργανα της παράταξης και οι ομάδες εργασίας προκειμένου οι παρεμβάσεις της παράταξης να είναι τεκμηριωμένες, οι θέσεις της να αναπτύσσονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και όλοι όσοι το επιθυμούν να μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα στην διαμόρφωση των προτάσεων και την ιεράρχηση των επιδιώξεων για τον Δήμο.
Η προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε έναν Δήμο πρότυπο ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης δεν σταματά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, αλλά αντίθετα τώρα επί της ουσίας ξεκινά, καθώς τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο είναι πολλά και έχουμε την ευθύνη απέναντι σε όσους μας εμπιστεύτηκαν αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας να εργαστούμε δημιουργικά και χωρίς μικροεγωισμούς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η «ΔΗ.Σ.Ω.» ήταν η μόνη παράταξη που κατέθεσε ένα πλήρες και ρεαλιστικό πρόγραμμα για το νέο Δήμο μέσα στις σημερινές δύσκολες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες. Στηριζόμενοι σε αυτό το πρόγραμμα καταρτίσαμε δώσαμε έναν ευπρεπή αγώνα να κυριαρχήσουν οι προτάσεις μας. Σε αυτό τον αγώνα ουσίας βγήκαμε νικητές καθώς στα περισσότερα σημεία της πρότασής μας συμφώνησαν έστω και με καθυστερήσεις όλοι οι συνδυασμοί. Είναι λοιπόν στο χέρι μας με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις και μέσα στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου που συμμετέχουμε και των τοπικών και δημοτικών συμβουλίων να φροντίσουμε ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες προτάσεις μας να γίνουν πράξη. Εμείς θα συμμετέχουμε σε όλες τις διαδικασίες δημιουργικά και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε την νέα δημοτική αρχή να πετύχει σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας και θα εκφράζουμε την αντίθεση μας και τις διαφωνίες μας όταν υπάρχουν προτάσεις που δεν εξυπηρετούν το σύνολο και τις ανάγκες της κοινωνίας.
Επίσης θα προκαλούμε τις εξελίξεις και εκτός θεσμοθετημένων δημοτικών οργάνων πραγματοποιώντας παρεμβάσεις στην Βουλή, οργανώνοντας ημερίδες γύρω από συγκεκριμένα θέματα, διεκδικώντας εάν χρειαστεί και με όποιο άλλο πρόσφορο μέσο αναζητώντας διαρκώς το καλύτερο για το νέο μας Δήμο.
Η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» είναι μια δημοτική παράταξη που γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2010 και η οποία θα πρωταγωνιστήσει τις επόμενες δεκαετίες διεκδικώντας καλύτερη ποιότητα ζωής, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη για τον μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της Αττικής που δεν του αξίζει να μένει στην σκιά και το περιθώριο της πρωτεύουσας. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε να συμμετέχουν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας και γι’ αυτό το λόγο ανοίγουμε την παράταξή μας στην κοινωνία με την διαδικασία εγγραφής μελών ώστε όλοι όσοι το επιθυμούν να ενταχθούν ισότιμα στην «ΔΗ.Σ.Ω.» και να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί την πορεία μας στο μέλλον για εμάς, για τον Δήμο μας και κυρίως για τα παιδιά μας. Ξεκινάμε λοιπόν όλοι μαζί να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις σε μια ομολογουμένως δύσκολη κοινωνική, οικονομική και πολιτική πραγματικότητα έχοντας εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και τις δυνάμεις του. Πιστεύουμε ότι το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι αυτό που αν αξιοποιηθεί σωστά θα δώσει τις λύσεις στα προβλήματά μας και μέσα από την παράταξή μας δημιουργούμε τις συνθήκες όπου αυτό το κεφάλαιο θα αξιοποιηθεί σωστά και δημιουργικά.


Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Δυστυχώς αυτές τις ώρες στην Κερατέα, βλέπουμε την άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος…
Χθες, προεκλογικά των εθνικών εκλογών του 2009 έστειλαν τα ΜΑΤ στο Γραμματικό οι Μπλε. Σήμερα, μετεκλογικά των περιφερειακών εκλογών του 2010 έστειλαν τα ΜΑΤ στην Κερατέα οι Πράσινοι. Η κυβέρνηση ψευδώς ομιλεί για ΧΥΤΥ, αφού από τις κατασκευές του Γραμματικού φαίνεται ότι ετοιμάζουν απλά μια «συμμαζεμένη» χωματερή (ΧΥΤΑ). Η κυβέρνηση επιμένει στην δια της βίας επιβολή μέτρων αντί να υιοθετεί πολιτικές μείωσης του όγκου των απορριμμάτων και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών. Εάν δείχναμε τέτοια αποφασιστικότητα για την καθιέρωση της ανακύκλωσης ως μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων θα ήμασταν πρότυπο σε όλο τον κόσμο...
Καταδικάζω την ωμή βία που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση για την επιβολή ξεπερασμένων και αποτυχημένων μοντέλων της περασμένης δεκαετίας για την διαχείριση των απορριμμάτων.
Καλώ την Κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τα ΜΑΤ από την Κερατέα και το Γραμματικό και να αρχίσει ένας δημόσιος διάλογος για ένα νέο τρόπο ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων.
Καλώ τους Βουλευτές Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Π. Ασπραδάκη και Ντ Βρεττό, οι οποίοι μέχρι τις εκλογές του 2009 ήταν αντίθετοι στην δημιουργία των ΧΥΤΑ, να δηλώσουν την αντίθεσή τους εκ νέου και να καταγγείλουν αυτή την πολιτική. (Δεν απευθύνομαι στον κ Πάγκαλο γιατί ήταν ο μόνος που συμφώνησε με αυτή την πολιτική).
Καλώ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε οποιοδήποτε επίπεδο (Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη Τοπικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων, Περιφερειακού ή Εθνικού Συμβουλίου) που λειτουργούν στην Αττική να πάρουν θέση, επιβεβαιώνοντας τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, καταγγέλλοντας την πολιτική που συνεχίζει την τραγική πορεία της ΝΔ, για τον τόπο μας.
Ένα είναι το σίγουρο. Κανείς και καμία δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες. Θα τελειώσουμε πλέον με τις πολιτικάντικες πονηριές, που μας βόλευαν να είμαστε και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα! Ο καθένας και η καθεμιά θα πάρουμε θέση σήμερα, εδώ, μπροστά στο λαό, για να μας κρίνει τίμια και καθαρά, όχι για τα λόγια μας αλλά για τις πράξεις μας.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου στο Ρ/Σ "Realfm"(11-12-2010)

Σε συνέντευξη του στο Ρ/Σ «Realfm» ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, υποστήριξε ότι το λεγόμενο πολυνομοσχέδιο αποτελεί μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον των λαϊκών και μεσαίων τάξεων, περιορίζει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα των εργαζομένων, μειώνει ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη του μέσου Έλληνα και καταργεί όλα τα εργασιακά δικαιώματα νομιμοποιώντας την αυθαιρεσία και την βαρβαρότητα. Ο τρόπος που όλα αυτά τα μέτρα έρχονται στην Βουλή είναι τουλάχιστον ατυχής, αλλά δεν δικαιολογείται πλέον κανείς να υποστηρίζει ότι αιφνιδιάζεται καθώς όλα αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται στο μνημόνιο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση. Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση και η στάση τους πρέπει να εναρμονίζεται με την επιθυμία του λαού που εκπροσωπούν. Αναφερόμενος και στην νέα πολιτική κίνηση που κυοφορείται μέσα από την συνεργασία του Βασίλη Οικονόμου με τον Γιάννη Δημαρά, υποστήριξε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία δημιουργίας ενός φόρουμ όπου θα μπορούν να συναντηθούν και να συντονιστούν όλες οι δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας που διαφωνούν με την λογική του Μνημονίου και των μονοδρόμων και που θέλουν να δοθούν διέξοδοι μέσα από την ορθολογική προσέγγιση των πραγματικών προβλημάτων και την υιοθέτηση ρεαλιστικών και κοινωνικά δίκαιων λύσεων.

Στο πλευρό των κατοίκων ενάντια στα ΜΑΤ της κυβέρνησης που θέλει να επιβάλει την δημιουργία ΧΥΤΑ στην Κερατέα, ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου

(11-12-2010) Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων για μια ακόμη φορά, συμμετέχοντας στον αγώνα τους για να μην δημιουργηθούν ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Ενάντια στα κυβερνητικά ΜΑΤ που προσπάθησαν να απομακρύνουν τους κατοίκους που αγωνίζονται για την προστασία της περιοχής τους, ο Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε ότι δυστυχώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην υιοθετεί μια πολιτική ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων που θα στηρίζεται στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και δεν θα καταδικάζει ολόκληρες περιοχές και τους κατοίκους της στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους. «Η Κυβέρνηση επιμένει στην δια της βίας επιβολή μέτρων αντί να υιοθετεί πολιτικές μείωσης του όγκου των απορριμμάτων και επαναχρησιμοποίησης υλικών. Εάν δείχναμε τέτοια αποφασιστικότητα για την καθιέρωση της ανακύκλωσης ως μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων θα γινόμασταν πρότυπο για όλο τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά. Τέλος ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε ότι θα παραμείνει στο πλευρό των κατοίκων και θα αγωνιστεί μαζί τους προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία ΧΥΤΑ στην Κερατέα

"Αναδιάρθρωση του χρέους τώρα όσο είναι καιρός, πριν να είναι πολύ αργά για την χώρα μας και τον ελληνικό λαό" (10-12-2010)

Σε συνέντευξη του στο ΚΑΝΑΛΙ 10 ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, υποστήριξε ότι η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην αναδιάρθρωση του χρέους της, καθώς τα περιθώρια είναι πλέον πολύ μικρά και αν δεν γίνουν τώρα οι απαραίτητες ενέργειες σε λίγο θα είναι πολύ αργά. Υποστήριξε ότι έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχουμε προχωρήσει ως χώρα στην έναρξη της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του χρέους, να μην χάνουμε πολύτιμο χρόνο και δυνάμεις σε συμφωνίες που δεν έχουν κανένα όφελος για την χώρα αλλά εξυπηρετούν μόνο τους δανειστές και τους χρηματοδότες της εξυπηρέτησης του χρέους οι οποίοι κερδοσκοπούν σε βάρος του ελληνικού λαού. Η κατάργηση του κοινωνικού κράτους δεν είναι λύση ενώ όλα τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα δεν οδηγούν σε λύσεις αλλά αντίθετα δημιουργούν πολλά περισσότερα καθώς επιβάλλουν συνθήκες ύφεσης στην ελληνική αγορά, οδηγούν σε λουκέτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συρρικνώνουν επικίνδυνα το ΑΕΠ της χώρας και προκαλούν τεράστια έκρηξη στην ανεργία. Με αυτές τις πολιτικές το μόνο αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται είναι να μειώνονται τα έσοδα του κράτους και να αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα το δημόσιο χρέος ενός η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού οδηγείται στην ανέχεια και την φτώχεια.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ κ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Αθήνα 08-12-2010

Άκουσα με προσοχή τις παρεμβάσεις των συναδέλφων μου Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου και Μίμη Ανδρουλάκη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά την επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ, κ Στρος Καν. Συμφωνώ απολύτως με τις διαπιστώσεις τους για τα αρνητικά και θλιβερά αποτελέσματα από την πολιτική του Μνημονίου, που εκτελεί η κυβέρνηση. Απλώς θέλω να απευθύνω το εξής ερώτημα στον κ Γ. Παπανδρέου: «Για ποιο λόγο τότε με διέγραψε, αφού σήμερα οι Βουλευτές του λένε τα ίδια και χειρότερα από αυτά που είπα εγώ εχθές». Θα περιμένω με υπομονή την απάντηση.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ο Β.Οικονόμου παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων στην Βάρκιζα

Ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων στην Βάρκιζα που πραγματοποιήθηκαν προς τιμήν του προστάτη Αγίου των ψαράδων, Αγίου Νικολάου. Στις συζητήσεις που είχε ο Βουλευτής με τους επαγγελματίες ψαράδες κυριάρχησε το ζήτημα της οικονομικής κρίσης που βιώνει στην καθημερινότητά της η παραγωγική αυτή κοινωνική ομάδα. Η μείωση της αγοραστικής δύναμης της μέσης ελληνικής οικογένειας πλήττει και τους ψαράδες που βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται λόγω της πτώσης της κατανάλωσης και ταυτόχρονα και η δική τους αγοραστική δύναμη να μειώνεται λόγω της ακρίβειας που επικρατεί και της διαρκούς αναπροσαρμογής προς τα πάνω των έμμεσων φόρων. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που σκέπτονται να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους καθώς γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση με τις οριζόντιες πολιτικές σκληρής λιτότητας που ακολουθεί πλήττει τους παραγωγικούς κλάδους της χώρας παρά την ρητορική της ότι στην χώρα μας δεν παράγουμε τίποτα. «Είναι προφανές πλέον σε όλους ότι η οικονομική πολιτική της τρόικας που με απόλυτη πειθαρχία υιοθετεί η κυβέρνηση δεν φέρνει λύσεις στα δομικά προβλήματα της εθνικής μας οικονομίας αλλά αντίθετα δημιουργεί πολύ περισσότερα αδιέξοδα στις λαϊκές και μεσαίες τάξεις που βλέπουν το επίπεδο της ζωής τους να επιδεινώνεται συνεχώς. Πρέπει όλοι να αγωνιστούμε ώστε να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών, να προστατέψουμε τα λαϊκά εισοδήματα και τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας μας αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας και υιοθετώντας τις εναλλακτικές σοσιαλιστικές και κοινωνικά δίκαιες διεξόδους από την κρίση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη του Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, στο Ρ/Σ "Flash" (05-12-2010)

Σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «Flash» ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε ότι καθημερινά αποκαλύπτονται συγκεκριμένες πτυχές και όροι του Μνημονίου που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση όφειλε να αρνηθεί αυτή την συμφωνία. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όπως έδειξαν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν συμφωνεί με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τον μέσο Έλληνα και είναι πλέον σαφές ότι οι κερδισμένοι από αυτή την διαδικασία είναι οι κερδοσκόποι που έπαιξαν παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού και τώρα διασφαλίζουν την επιστροφή των χρημάτων που μας δάνεισαν στο παρελθόν ενώ οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών που υποτίθεται ότι συμβάλλουν στην σωτηρία της πατρίδας μας, κερδοσκοπούν σε βάρος μας θέτοντας ληστρικά επιτόκια και μας μετατρέπουν σε τριτοκοσμική κοινωνία και οικονομία με τους όρους της δήθεν δημοσιονομικής μας εξυγίανσης. Ο Βουλευτής Αττικής δήλωσε ότι μαζί με τον Γιάννη Δημαρά προχωρούν στην δημιουργία πολιτικής κίνησης, "ενός φόρουμ που θα μπορέσει να δρομολογήσει, να προσπαθήσει τουλάχιστον και αυτό να συνεισφέρει στη δημιουργία αυτής της άποψης που θέλει από την μεριά του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον να διατηρηθούν οι θέσεις και οι απόψεις που όλα τα χρόνια από την ίδρυση του κινήματος στηρίξαμε, τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά εισοδήματα, δώσαμε αγώνες, κατακτήσεις μεγάλες του κοινωνικού κράτους τις οποίες με βάρβαρο τρόπο έρχεται η κυβέρνηση να κατεδαφίσει". Εξέφρασε μάλιστα την βεβαιότητα ότι είναι πολλοί αυτοί που συμφωνούν ότι πρέπει να ακολουθηθούν άλλες πολιτικές προκειμένου να ξεπεράσει η χώρα την οικονομική και κοινωνική κρίση. Όλοι αυτοί θα μπορούν να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώσουν τους όρους που θα επιτρέψουν στο σύνολο του ελληνικού λαού να ζήσει με αξιοπρεπείς όρους και στην χώρα να επιστρέψει στην τροχιά της ανάπτυξης με όρους όμως αειφορίας και κοινωνικής δικαιοσύνης αυτή την φορά.

Ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, στην Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας (04-12-2010)

Ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, παρευρέθηκε στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο, όπου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις προς τιμή της προστάτιδας του Πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας. Ο Βουλευτής σε συζητήσεις που είχε με τους αξιωματικούς τόνισε την αντίθεση του στις δηλώσεις περί μη παραγωγικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια της πατρίδος και δεν δικαιολογούνται δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας που να αμφισβητούν την ικανότητα των στελεχών της Εθνικής μας Άμυνας. «Το ότι έχουμε ένα τεράστιο δημόσιο δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε κατά πάντων. Οι ιδιαιτερότητες που έχουμε ως κράτος μας επιβάλουν να διατηρούμε πολυάριθμες Ένοπλες Δυνάμεις άρτια εκπαιδευμένες και με το πιο σύγχρονο τεχνολογικό και αμυντικό εξοπλισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά. Για μια ακόμη φορά ο Βουλευτής Αττικής είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακρίνει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων παρά το γεγονός ότι και αυτοί έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις στις μισθολογικές τους απολαβές και παρά την κατηγορία ότι δεν ανήκουν στους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Συνέντευξη του Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, στο ΚΑΝΑΛΙ 10 (03-12-2010)

O Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Κανάλι 10" αναφέρθηκε στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων και σε όσα απαιτεί η τρόικα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Τόνισε ότι ο ΣΕΒ υιοθετεί ακραίες θέσεις αποδεικνύοντας ότι η ηγεσία του δεν ενδιαφέρεται για την κοινωνική συνοχή, δεν έχει καμία συναίσθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους. Η κυβέρνηση από την άλλη δεν είναι διατεθειμένη να προστατέψει τα εργασιακά δικαιώματα και όλα δείχνουν πώς παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις δεν θα αποτραπεί η πλήρης αφαίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων. "Δυστυχώς η τρόικα και η κυβέρνηση επιδιώκουν την επικράτηση τριτοκοσμικών όρων εργασίας, εντοπίζουν το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας στο εργασιακό κόστος, παρά το ότι όλες οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν το αντίθετο και θα δημιουργήσουν συνθήκες εξαθλίωσης για χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Είναι ήδη βεβαιωμένο ότι πολλοί εργαζόμενοι ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας παρά το ότι εργάζονται με πλήρη απασχόληση, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν ήδη μειωθεί δραματικά και τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί και νομοθετικά να επιβάλει την φτώχεια στην πλειοψηφία των εργαζομένων. Όλη αυτή η προσπάθεια αποδεικνύει ότι το μοντέλο της πλήρους ελευθερίας της αγοράς οδηγεί στην εξαθλίωση της μεγάλης πλειοψηφίας των λαϊκών τάξεων, ενώ παράλληλα θα εξοντώσει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των οποίων ο τζίρος εδράζεται κυρίως στην κατανάλωση των λαϊκών και μεσαίων τάξεων. Η κατάσταση που διαμορφώνεται θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία μας και θα γιγαντώσει ακόμα περισσότερο την κρίση. Πρέπει να ακολουθήσουμε άλλη πολιτική η οποία θα αντιμετωπίζει τα δημοσιονομικά μας προβλήματα, θα εξορθολογήσει το ελληνικό δημόσιο και ταυτόχρονα θα στηρίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη, θα επιτρέπει την επιβίωση και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα διασφαλίζει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους τους Έλληνες", δήλωσε χαρακτηριστικά.